Voimakkaampi elämä

Voimakkaampi elämä-blogin tarkoitus on käydä läpi erilaisia ilmiöitä elämästä sekä positiivisessa, että negatiivisessa mielessä.

Pages

Suomessa Five Fingersit eivät ole vielä saaneet suurta huomiota, johtuen osittain siitä, että Suomi hiihtää hieman jäljessä näissä terveysjutuissa.

Five Fingersit ovat siis kengät, joilla on on jalan kehittymiselle ja liikunnalle optimaaliset puitteet. Five fingersit ovat myöskin voittaneet Time-lehden innovaatiopalkinnon vuonna 2007.



Five Fingers nimitys tulee siitä, että kengät laitetaan jalkaan siten, että sinne pujotetaan varpaat omiin lokeroihinsa. Vähän niinkuin sormikkaat käteen, mutta sama kengillä ja jalkoihin. Ja ne tuntuvat upeilta! Uskomaton vapauden tuntu!



Tähän asti noita on testattu kuntosalilla, sisäradalla juoksussa, sulkapallossa ja tatamilla painiessa. Eli soveltuu tosi moneen. Ihan lähipäivinä pitäisi testata vielä ulkona.

Itse bongasin nämä tossut aivan vahingossa kirjasta, jonka mainitsen hetken päästä ja sitten katselin lisätietoa täältä Vibramin kotisivuilta.

Huomasin silloin tosin, että heiltä ei saanut suoraan tilattua, joten tein hieman hakuja netistä. Suomesta niitä ei saanut (halusin mallit Five Fingers KSO ja Flow) kuin Brandosilta, mutta sielläkään ei ollut kokoja. Liikkeistä paikan päältä ei saanut kuin Five Fingers Sprint ja Classic -versioita ja nekin olivat huimasti kalliimmat kuin jenkeistä tilatessa (tullimaksut mukaan lukien!).

Jos tilaat jenkeistä näitä niin kannattaa muistaa Tullista noutaessa sanoa, että ne on sandaalit, koska silloin niissä on pienempi tullausmaksu. ALV:n joutuu maksamaan joka tapauksessa eli se 22% tulee hintaan lisää, jos jenkeistä tilaa.



Itse tilasin omat Vibramit KayakShed-liikkeestä. Näille tossuille on todella kova kysyntä, joten kannattaa tilata hyvissä ajoin, noin 3kk menee ennen kuin saa haluamansa.

Itse kiinnostuin näistä tossuista luettuani kirjan nimeltä "Born to Run" Christopher McDougallilta. Hyvä kirja, kannattaa lukea. Paljon hyvää tietoa muutenkin juoksemisesta ja hyviä näkemyksiä juoksukenkien tarpeellisuudesta.


Ja sitten vielä muutama sana asian ulkopuolelta, Laurence Fishburne on myös näytellyt elokuvassa Five Fingers. Bonus!


Tsekkaillaan!


Artemis

0 Responses so far.

Lähetä kommentti

    Tietoja

    Mysteerien mies tutkimassa maailmaa.

    Lukijat